Skip to main content

America in Songs

Senior String Band

ZONDAG 19 JUNI 13:30 – 16:00 UUR

In het nieuwe theaterprogramma “Country Treasures” neemt de “Senior String Band” u mee met de verborgen pareltjes van de countrymuziek die haast iedereen kent. Een combinatie van liedjes, beelden en verhalen is een historische een heerlijke muziekvoorstelling met herkenbaarheid. De vier muzikanten van de Senior String Band brengen een keur van instrumenten mee variërend van gitaren en bas tot viool, mondharmonica, banjo, percussie en autoharp. Via een beamer tonen zij beelden die de parels uit de muziek weer doen herbeleven en helder op het netvlies zetten.

Ook vindt u op deze website informatie over de vorige show van “de Senior String Band”, “America in Songs” en “the History of Country Music”.

he “Senior String Band” is voortgekomen uit “Calyx”, een band uit Hoek van Holland die in 1973, werd opgericht door Ralph Vinjé, Paul van Dongen en Wim Pols. 

Een band die overal in Nederland optrad, geregeld naar het buitenland ging, vele CD’s maakte en diverse awards won en zo in de jaren 70 uitgroeide tot een van de bekendere countrybands in Nederland. “Calyx” maakte een groot aantal LP’s en CD’s, won prijzen tijdens internationale festivals, trad overal in Nederland op en fungeerde als begeleidingsband van de Amerikaanse countrylegende George Hamilton IV.

Nadat in 2011 de sologitarist was overleden en in 2012 de zangeres om gezondheidsredenen moest stoppen met de band, bleven Ralph, Paul en Wim over. Ze besloten als trio verder te gaan en een nieuwe weg in te slaan, onder een nieuwe naam “Senior String Band” en een nieuw programma “America in Songs”. Ruud herenigde zich later met de band en zo is de huidige samenstelling ontstaan.

Met een keur van instrumenten brengen de muzikale senioren een programma met liedjes, beelden en verhalen over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Ruud, Ralph, Paul en Wim verloochenen hun countrywortels niet, maar America in Songs is breder van stijl: ook jazz, blues, folk Americana en popmuziek komen voorbij.

Duur voorstelling:

2 uur

pauze:
ja
bij slecht weer:

speelt de voorstelling in Gemeenschapshuis De Pit,
14 Oktoberplein, Overloon

Kaarten

€ 8,30 (incl. servicekosten)


Ticketverkoop

Tickets zijn verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, Restaurant Museumzicht en aan de kassa zolang de voorraad strekt.
Bij tickets via de website worden € 0,80 servicekosten per ticket in rekening gebracht.