Skip to main content

De Vergeten Zangeressen

zondag 9 augustus | 14:00 | € 7,50

“Vergeten Zangeressen van het Vaderlandse Lied”

Een muzikale theatervoorstelling gespeeld door Charlotte Welling & Trio Dobbs.

Charlotte Welling laat op haar eigen wijze een prachtig en soms schokkend tijdsbeeld van de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zien. De liedjes van de vergeten zangeressen klinken truttig, lijken ouderwets, maar als je er eens goed over nadenkt, zijn we dan eigenlijk wel echt veranderd?

Charlotte vertelt over de vergeten zangeressen en bijbehorende maatschappelijke thema’s. Met haar veelzijdige stem zingt ze bekende en minder bekende klassiekers en probeert ze zo dicht mogelijk bij de klankkleur en stijl van de oorspronkelijke zangeressen te komen; de keurige stem van Anneke Grönloh, de snik van Mary Servaes, de olijke kinderstem van Willeke Alberti en het ontroerende geluid van ‘Zwarte Riek’. Mensen die de liedjes kennen worden direct voor het dilemma geplaatst: ga ik meezingen of niet?

De muzikale begeleiding is in handen van Trio Dobbs, bestaande uit Martine Sluijs (accordeon), Erwin Voogd (gitaar) en Marten Wallinga (bas).

Duur voorstelling:

80 minuten

pauze:
ja
bij slecht weer:

Gemeenschapshuis De Pit
14 oktoberplein

 


Ticketverkoop

Tickets zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, Restaurant Museumzicht en aan de kassa zolang de voorraad strekt.

Bij tickets via de website worden € 0,80 servicekosten per ticket in rekening gebracht.